A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей № 4
Жашківської міської ради Черкаської області

Як вберегти дітей від негативного впливу соціальних мереж

Дата: 03.02.2019 19:01
Кількість переглядів: 244

У відповідь на діяльність небезпечних груп у соцмережах, які доводять дітей до самогубств, батьки повинні знати як вберегти дітей та куди слід звернутися по допомогу у такому випадку.

Батькам, щоб не допустити потрапляння дітей у такі групи, рекомендується

1. Приділяти більшу увагу психологічному стану дитини;

2. Перевіряти облікові записи дитини в соціальних мережах та групи, до яких входить акаунт, стежити за вмістом спілкування у приватних чатах;

3. Звертати увагу на коло спілкування дитини;

4. Намагатися зайняти вільний час дитини спортивними або культурними секціями;

5. Обов’язково контролювати, які фото- та відеофайли розміщені в гаджетах дитини;

6. Встановлювати функцію "батьківський контроль" на всіх гаджетах дитини.

Ідеально, щоб у родинах були стосунки близькості, які б давали відчуття опори, відчуття життя, відчуття свого місця в житті. Для формування прив'язаності і відчуття близькості потрібні дуже прості речі. Це наприклад просто подивитися трохи довше в очі один одному. Це трохи сповільнитися, створити сімейні ритуали, питати дітей не тільки про те, що вони "отримали в школі", а й про те, яка музика їм цікава, показувати їм що ми живі і розвиваємося.

Крім того, треба займатися вибудовуванням зв'язків у родині. Для дитини не очевидна наша любов. Варто відверто сказати дитині щось на кшталт: "Ти такий важливий для мене, мені так шкода, що я не завжди можу дати тобі підтримку, але повір мені: все, що я роблю, я роблю з любові до тебе. Іноді я помиляюся, але також з любові. Я дуже вірю у твій потенціал. Я вірю, що тебе і нас чекає щось дуже хороше". Можна звичайно казати не слово в слово, але це той посил, який має лунати від батьків.

Зазначимо, що найважливішими для кожної дитини є увага батьків і їхня турбота. Необхідно якнайчастіше проговорювати з дитиною її проблеми і ділитися думками.

Привиявленні небезпечних груп самостійно потрібно негайно повідомляти до кіберполіції(https://www.cybercrime.gov.ua– цілодобово), телефон гарячої лінії(044) 374-37-21(з 8:45 до 19:30 в робочі дні) або звертатися до адміністраціїсоцмережі, у якій було виявлено групу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень