A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей № 4
Жашківської міської ради Черкаської області

Візитівка закладу

Дата: 10.10.2022 13:28
Кількість переглядів: 239

 

 

Приміщення школи збудоване в 1964 році. 

В 2012 році було завершено будівельні роботи та відкрито сучасний спортивний зал.

У ліцеї функціонує 16 навчальних кабінетів, 2 кімнати обслуговуючої праці та протирадіаційне укриття загальною  площею 230м2, яке розраховане на 200 осіб. У літній період 2022 року було проведено облаштування укриття (а саме: встановлено бетонну підлогу, витяжну систему, санвузол, місця для перебування учнів та персоналу) з різних джерел фінансування загальною сумою 81 тис.грн для забезпечення його функціонування.  До послуг учнів актовий та спортивний зали, 1 комп’ютерний клас, бібліотека, шкільна їдальня, медичний кабінет. У ліцеї створена локальна мережа INTERNET, існує власний WEB-сайт та блог. Всі навчальні кабінети забезпечено телевізорами для візуалізації освітнього процесу.  

Працюють практичний психолог, соціальний педагог, бібліотекар, медична сестра, педагог-організатор, ГПД та 10 осіб обслуговуючого персоналу.

У 2021/2022 навчальному році навчалося 205 учнів. У 2022/2023 навчальному році навчається 220 учнів. Освітній процес яких забезпечують 29 вчителів (із яких 5 сумісників) із них:

3 мають педагогічне звання „учитель-методист“,

8 – педагогічне звання „старший учитель“, 

14 - учителів мають кваліфікаційну категорію „спеціаліст вищої категорії“,

4 – учителя мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії»,

4 - учителя мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії»,

2 – учителя мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст».

Для задоволення освітніх запитів учасників освітнього процесу
в ліцеї працюють гурток «Вишиванка» та баскетбольний гурток «Школа м’яча».

Наявна автономна котельня на альтернативному паливі. Систему підготовлено до опалювального періоду 2022 -2023 рр.

Жашківському ліцею № 4 завдяки постійному оновленню форм, методів та змісту навчання вдається досягати важливої мети: становлення учнів як особистостей. Ліцей передбачає розвиток креативності, самовдосконалення та щоденне реагування на зміни в суспільстві педагогічним колективом. Учителі беруть активну участь у роботі творчих груп із розробки методологічних засад змісту освіти, теорії та втілення в життя інновацій освітнього процесу, є учасниками „круглих столів“, різноманітних освітніх проектів, вебінарів, інтернет-конференцій, Всеукраїнських конкурсів та олімпіад, обласних конкурсів, друкують власні розробки уроків в журналах та розміщують на сайтах. Заклад орієнтується на можливості, нахили та інтереси кожного окремого ліцеїста. Це забезпечується завдяки профілізації навчання старших класів (учні можуть обирати фізико-математичний, природничий, гуманітарний, військово-спортивний, філологічний профілі). Так в ліцеї обрано суспільно-філологічний профіль для учнів 10-11 класів. В закладі впроваджуються сучасні засоби навчання, педагогічні інновації, використовуються інформаційно-комунікаційні технології.

       Учителі ліцею є авторами сучасних науково-методичних посібників. Педагоги закладу взяли активну участь в обласному конкурсі на кращий електронний освітній ресурс – 2022 та зайняли І і ІІІ призові місця відповідно;  активні учасники в організації та проведенні Всеукраїнського проєкту «Північні пошуки». Педагоги навчального закладу впродовж 2021-2022 н.р.  ділилися досвідом через ряд розроблених дистанційних онлайн уроків, що були розміщені на сайті відділу освіти Жашківської міської ради.

       Загальна кількість друкованої продукції за період 2015 - 2021 роки складає 57 публікацій.

       Проблеми закладу:

        -  меблі та обладнання в рамках реалізації проєкту «Нова українська школа»;

        -  меблі та обладнання для ресурсної кімнати;

        -  ремонт актового залу;

       -  капітальний ремонт харчоблоку;

       - капітальний ремонт спортивного майданчика;

       - комп’ютерна техніка;

        -  меблі в кабінети; 

        -   комп’ютерна техніка;

        -   капітальний ремонт внутрішнього подвір’я навчального закладу;

      -   здійснення тепломодернізації закладу (утеплення фасаду).

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень